Wat is het Landjuweel?

KLJ staat niet stil tijdens de zomer! Elke zondag in juli en augustus zijn er sportfeesten waar verschillende KLJ-afdelingen over alle provincies het opnemen tegen elkaar in de vijf KLJ-sporten. Die sporten zijn: wimpelen, vendelen, dansen, piramidebouwen en touwtrekken.

Om de twee jaar wordt het Landjuweel georganiseerd. Dat is het belangrijkste sportfeest, want je strijdt tegen elke KLJ van Vlaanderen. Wie hier de bekers binnenhaalt, kan zich dus echt de kampioen noemen!

Naast al dat sporten zijn er natuurlijk ook nog andere dingen te beleven. Op vrijdag gaat het Landjuweelweekend al van start met een openingsfuif en zaterdag begint het avontuur op de Adventure Day in De Schorre. Die dag kan je afsluiten met een heerlijke BBQ en een spetterend optreden van coverband The Juliets. Op zondag gaat natuurlijk de echte wedstrijd van start, maar ook dan kan je je nog eens uitleven in het animatiedorp voor klein en groot. Iedereen die echt niets wil missen kan het hele weekend blijven slapen op de camping.

Zien we jou op het Landjuweel 2019 in Reet?